Huidige collectie

Jacobs, Gerard (Zeeuws)

Gerard Jacobs (1865-1957), ‘Wolkenspel Schelde’

olieverf op doek, afm. 62 x 75 cm, gesigneerd en gedateerd 1917 rechts onder
Titel op sticker achterzijde

Prijs: € 2700

De Antwerpenaar Gerard Jacobs kwam naar Zeeland aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Hij vestigde zich in Vlissingen en richtte in 1920 samen met o.a. W.J. Schütz kunstkring ‘Het Zuiden’ op. Zijn luministische stijl maakte school: hij had talloze leerlingen, de zogenaamde ‘jacobsjes’, die in navolging van hun leermeester ‘de luminositeit van de Zeeuwse atmosfeer’ probeerden vast te leggen.
Inmiddels lang geleden, in de zomer van 1990, was er een grote tentoonstelling met werk van Kunstkring Het Zuiden in de voorloper van het MuZEEum in Vlissingen.
Het is niet overdreven te stellen dat dit tot nu toe onbekende schilderij van Jacobs, hij was nog maar kort in Vlissingen toen hij het maakte, van museale kwaliteit is.

Gerard Jacobs (1865 -1957), Gezicht op Zoutelande

olieverf op doek, afm. 40 x 73 cm, gesigneerd r.o.

Prijs: € 2000

De Antwerpenaar Gerard Jacobs kwam naar Zeeland aan het begin van de Eerste Wereldoorlog. Hij vestigde zich in Vlissingen en richtte in 1920 samen met o.a. W.J. Schütz kunstkring ‘Het Zuiden’ op.
Zijn luministische stijl maakte school: hij had talloze leerlingen, de zogenaamde jacobsjes,die in navolging van hun leermeester ‘de luminositeit van de Zeeuwse atmosfeer’ probeerden vast te leggen.